top of page

En livsviktig skill för alla hundar

Färdigheten att hunden kan lyssna och behärska sig ÄVEN när den är upp i varv är svinviktig tycker jag. (Filmen på instagram)


Jag ser det som en livsskill, som i mer allvarliga situationer än leken i filmen faktiskt kan vara skillnaden på liv och död.


En hund som lär sig att i vissa situationer vänta lite innan den får det där den vill ha eller vill göra är en hund som inte på impuls hoppar ur bilen direkt bildörren öppnas, eller springer framför en lastbil när den ser sin bästis på andra sidan vägen. Det kan också vara en hund som inte slukar den där smaskiga råttan full av råttgift som den hittar ute, eller som min unghund Miri när hon var ny hos mig, glatt rusar ut på en sjö med för tunn is och får ett oönskat vinterbad. (Det gick bra)


Egna initiativ hos hunden är inget fult eller fel, tvärtom ska vissa initiativ absolut uppmuntras och belönas, men alla initiativ och impulser valpar, unghundar och vuxna hundar har är j i ärlighetens namn säkra för hunden, och då är det ju OHEMULIGT bra att hunden också har tillgång till en broms. Vad tycker ni?

80 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page