top of page

Tips inför julen med hund

Uppdaterat: 21 dec. 2023

Julen är snart här, och det finns några saker som kan vara bra att tänka på som hundägare. =)Se till att ha julklapparna väl utom räckhåll, snarare än under granen där hunden kan komma åt dem. Eller kompostgallra in hela granen och allt. 

Hundar kan vilja dricka vattnet ur foten (innehåller bakterier) eller råka riva ut den.

Var väldigt försiktig med var du förvarar choklad, vindruvor, nötter, alkohol och russin eftersom det är mycket giftigt för hundar.

Dekorationer är det också bra om man håller från hunden, julgranskulor kan gå sönder eller sättas i halsen. 

Om du har en riktig julgran, dammsug regelbundet eftersom de kan göra ont om barren fastnar i tassarna.

Ge inte hunden julskinka, den innehåller väldigt mycket salt, kokta ben splittrar sig och är farligt. Julmat överlag innehåller för mycket fett och salt för hunden. Vissa julblommor/växter är giftiga, håll undan, håll koll.

Tänk på att din hund behöver lika mycket om inte mer motion, aktivering och vila än vanligt. 

Om ni åker runt eller har massa besök, ge alltid hunden möjlighet att få vara ifred. Förbered tex en fryst kong med mat i och/eller investera i en leksak man kan stoppa mat i eller hundpussel.

Gör ditt bästa för att våga säg till gäster och familj hur din hund behöver bli bemött (eller om den ska lämnas ifred etc). Att hunden inte ska äta vissa saker.

Kolla upp på förhand vilka veterinärsmottagningar som har öppet under helgerna så du vet var du ska ringa om något händer.

Försök i den mån det går att hålla era rutiner.

Tänk på att hunden kan råka svansa in svansen i eller riva ut levande ljus.

Fler hundar vid firandet? Läs mitt inlägg om hur man kan introducera dem Kom ihåg att pausa umgänget och alltid ha koll.

Lämna aldrig hunden ensam med barn.

Om du vet att din hund har det stressigt med andra människor, utsätt den inte för massa besök eller att åka runt och hälsa på folk. 

Aktivera hunden! Godissök, spår, riva sönder kartonger, några minuters tricksträning, parkour inne eller ute, eller varför inte lite trolleriskoj? Kolla länken här eller se nedan.


39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page