top of page

Prenumerera på bloggen gratis!
 

Tack!

Köldkramp hos hund. TIPS!

Uppdaterat: 24 jan.

Vad är köldkramp?

Köldkramp i tassarna är inte alls ovanligt när det är kallt ute. Kanske känner du igen att din hund "dansar runt" på isiga trottoarer eller lyfter upp en tass och hoppar på 3 ben när ni är ute? Hundens tassarna är känsliga och vinterkylan kan orsaka stort obehag i form av bla köldkramp. Trampdynorna kan också bli kalla och spricka, saltade trottoarer och vägar sliter mer än vanligt på tassarna, vägsaltet torkar ut huden och gör att hunden kan vilja slicka rent sina tassar. Förutom att det såklart gör svinont kan det också skapa problem med infektioner och vara farligt om hunden får i sig för mycket salt.

Hur förebygger jag köldkramp?


1. Ta på hunden kläder. Ett varmt hundtäcke eller mysig tröja kan göra stor skillnad för kyliga promenader.2. Kortare promenader. Minska längden på promenaderna när det är kallt och håll dig nära hemmet för att snabbt kunna söka skydd inomhus vid behov.

3. Tassbalsam är din bästa vän

Precis som vi använder läppbalsam för att skydda våra läppar från vintervindar, behöver hundens tassar lite extra kärlek. Köp ett tassbalsam som hjälper till att mjukgöra och skydda mot kyla och vägsalt.


4. Skor eller strumpor

Köp ett par bra skor eller varma strumpor till hunden för att skydda tassar från kyla och is. Praktiskt och gulligt! Se till att välja modeller som inte skaver och är halkfria. Skoj liten film på mina hundar i skor.

5. Torka tassarna!

När ni kommer in, se till att alltid torka av hundens tassar ordentligt. Kalla snöbollar mellan trampdynorna kan vara hemskt obekväma och saltrester kan finnas.


5. Tassmassage och inspektion Ge din hund regelbundna tassmassager om den gillar det. Massage hjälper inte bara till att öka cirkulationen utan ger dig också möjlighet att inspektera tassarna för eventuella sår, sprickor eller annat som kan ha fastnat.

 

Om din hund visar tecken på köldkramp:

1. Ta in dem i värmen: Gå omedelbart inomhus eller sök skydd i en varm bil om din hund visar tecken på köldkramp. Värm dem gradvis. Använd filtar och varma handdukar för att gradvis höja kroppstemperaturen. Undvik för plötslig uppvärmning, eftersom det kan vara skadligt.

2. Torka av fukt: Om din hund blir våt, torka av dem noggrant för att undvika ytterligare förlust av kroppsvärme.

3. Kontakta veterinär:

  • Om symtomen på köldkramp inte förbättras eller förvärras, kontakta omedelbart din veterinär för professionell hjälp.

  • Om tassen är röd, vätskar, kliar eller hunden får problem med infektion.

  • Om det finns en spricka i en klo eller om klon står ut åt fel håll

  • Om hunden har ihållande eller återkommande rodnad i tassarna. Det kan bero på underliggande allergi som behöver utredas. Om symtomen inte förbättras, eller om de förvärras, kontakta omedelbart din veterinär för professionell hjälp.


Tack för du läste! <3

 
41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page